Йонната детоксикация помага да се освободим от отровите

 

Йонната детоксикация помага да се освободим от отровите Специален уред, наречен детоксикатор, помага на вредните вещества да се изхвърлят от организма. Пациентът потапя краката си в съд с топла солена вода. В съда се поставя електрод и се пуска електричество с ниско напрежение. Положително и отрицателно заредените йони, които се образуват при взаимодействието между метала, солта и водата, започват да се движат по тялото. Те привличат противоположно заредените отпадни частици и ги неутрализират. Тези неутрализирани частици постъпват в междуклетъчното пространство чрез процеса осмоза. Създаденият електрически потенциал на йоните помага, посредством кръвта и лимфата, частиците да се придвижат по порите на краката и да напуснат тялото.
Йоните, също така, стимулират всички процеси в клетките, подобряват алкално-киселинния баланс, кислородния обмен, активират имунната система. При процесът на йонна детоскикация организмът изхвърля първо токсините на най-засегнатия орган. Цветът на водата показва кой е той.
Белите частици във водата са квасни гъбички, а червените – продукт на чистенето на кръвоносните съдове. Кафяв е цветът при изчистването на черния дроб, цигари и клетъчни остатъци. Оранжевият цвят говори за извеждане на пикочна киселина от ставите. Черното означава черни метли, а жълтозеленият цвят прочиства бъбреците, пикочния мехур, уретрата и простатата.
Детоксикацията не замества мнението на специалистите. Процедурата служи за изчистване от натрупания излишен товар в организма и не е лекарство. Ефектът от терапията се наблюдава още след първата процедура. За оптимален ефект е необходимо да се направят десетина манипулации през 3 дни, всяка с продължителност около 30 мин. Резултатът се вижда по цвета на водата – става все по-бистра.