Простатата. Подходяща диета и хранителни добавки

 

Известният експерт по природосъобразен начин на живот и лечение на редица заболявания чрез силата на билките, храните и природата д-р Уолтър ЛАСТ съветва при проблеми с простатата да се прилага специална диета.
Тя преди всичко включва сурови храни. Базирана е на покълнали бобови продукти, зеленчукови салати, пресни плодове, много и различни видове зеленчуци, както и сокове от треви. Специалистът препоръчва мъжете да консумират суров яйчен жълтък, слънчогледови и тиквени семки. Нужно е да се избягват сладките храни, глутенът и млечните продукти.
Д-р Ласт препоръчва също така при проблеми с простатната жлеза да се приемат добавки, съдържащи витамин А (масло от черен дроб на треска или камбала), витамин Е, С, В6, магнезий (1000 кг) – по-добре като магнезиев хлорид и магнезиев аскорбат, селен, цинк (30-50 мг в отделни дози), биофлавоноиди, кверцетин, водорасли, протеин-храносмилателни ензими и много пчелен прашец. От билките най-добре влияят на простатата дребноцветна върбовка, ниската американска палма соу палмето, пигеумът, екстрактът от коприва.
Като допълваща терапия на мъжете се препоръчват йога-упражнения, ходене пеш, акупунктура на точките за простатата, компреси с рициново масло ниско под корема и на гръбнака, както и задоволяваща сексуална активност.