Ирисoвата диагностика открива инфаркта

 

Очите сигнализират отрано за опасни болести

Ирисoвата диагностика открива инфаркта Това е диагностика на заболяванията по зоните на ириса в окото. Ирисодиагностиците са напълно убедени, че ирисодиагностиката (ИД) може да даде такава информация за човешкия организъм, която не може да се получи от нито един друг диагностичен метод. ИД има много привърженици и броят им продължава да се увеличава.
Ако в края на XIX век и в началото на XX век с ИД са се занимавали отделни ентусиасти и случайни хора, то през 50-те години тя е използвана от десетки хиляди лекари във Франция, Германия, САЩ, България и други страни.
Медицината винаги е обръщала внимание на състоянието на очите по време на диагностицира-не. Доста заболявания като туберкулоза, диабет, атеросклероза, ревматизъм язва, колит, ревматои-ден артрит и други могат да дадат отражения в ириса на окото и да променят цвета му.
Ирисодиагностиците разделят ириса на 96 зони. Те твърдят, че всеки орган на тялото има своя определена зона в ириса. Например главата, лицето и главният мозък са разположени в горната част на ириса, белите дробове - в средната, краката - в долната част. Всяко око според тях отразява своята половина от тялото, с изключение на правото черво, което се отразява в левия ирис и черният дроб - в десния ирис. Здрав ли е човек, непременно ирисът му е чист и прозрачен
Възникването на пигментация на ириса се обяснява с възникването на болка, която предизвиква спазъм на малките съдове, съчетана с недостиг на кислород, и резултатът е промяна в тъканта на ириса.
Появяват се петната, които играят роля на плаки без функционално значение. Те спират светлината, което се приема като защитна реакция на организма, предназначена да предпази заболелия орган от дразнещите светлинни импулси. Ирисодиагностикът изследва внимателно посредством лупа или фотографско оборудване ириса и така установява местонахождението на болестта в организма. Този метод на диагностика може да донесе задоволителни резултати, потвърдени от много пациенти.
Има ли научно обяснение за това, как 96-те зони върху ириса са свързани с вътрешните органи и с отделните части на тялото? Как импулсите от различни части на човешкото тяло се предават върху ириса?
ИД има древни корени. Каменни плочи, намерени в Малайзия, изобразяват ириса на окото и връзката му с останалите части на тялото. Вавилонските халдеи, които са изработили тези плочи, били известни като предсказатели. Чакра - третото око на индуизма, също има 96 венчелистчета.
Подобно на това, както чакра се явява като своеобразен отпечатък на живота, така и ирисът на окото се явява "запис на всички жизнени събития". Ирисолозите не крият и връзката на ирисологията с астрологията. Зоните на ириса съответстват също така на секторите на зодиака.