Любовен Фън шуй

От векове, търсейки благополучие и просперитет, хората се доверяват на философията фън шуй. Нейните принципите са приложими както вкъщи, така и в офиса, а и в личния живот. Съществуват и специални правила за любовни двойки, решили да делят общ дом, пише Rozali.bg

Спалнята е стаята за любов , мястото където любовните двойки изживяват най-интимните си мигове, най-страстните си нощи и най-личните си взаимоотношения. Всичко в това помещение трябва да е аранжирано според законите на привличането и на баланса.

Обърнете внимание на цвета на стаята.

Боядисайте стаята в бежаво, прасковено или млечно розово, а червеното добавете като акцент в спалното бельо, завесите, лампиона и килима.

Използвайте въздействието на цветовете и магията на домашното осветление за още по-осезаема любовна атмосфера – розовото предразполага към романтика, червеното към страст, а жълтото действа лечебно.

Подредете вещи в тези нюанси на различни места в помещението и осветете тъмните ъгли.

Горната част на леглото трябва да е опряна до масивна стена без прозорец и да е достъпно от три страни. Стремете се да не е в линия с вратата, тъй като според източните поверия смъртта ще ви сграбчи за краката.

Огледалото не трябва да отразява двойката в леглото,

защото връзката ще бъде разрушена от намесата на трети човек, без значение дали е любовник, ревнив приятел или член на семейството, който не одобрява връзката ви.

Стремете се към овални и кръгли форми - заоблените ръбове (включително и на възглавниците) провокират свободното движение на положителната Чи енергия.

Избирайте предметите по двойки (две свещи, две шкафчета, две еднакви завивки), проветрявайте помещението най-малко два пъти дневно и вдигайте завесите, когато е възможно, за да влезе свежата енергия в стаята.

Изберете подходящи цветя за спалнята и не забравяйте снимка на вас двамата на видно място (или можете да окачите картина на влюбена двойка, да поставите порцеланова фигурка на двойка гълъби, китайски патици или жерави). 

Запомнете, че спалнята не е място за работа.

Чистата енергия се нарушава и романтиката отслабва. Ако все пак се налага да държите компютър в помещението, обособете си кътче в единия ъгъл и оставете повече свободно пространство само за вас двамата.

За да компенсирате, обградете се със сърца - без значение дали под формата на възглавница, украшение от розов кварц или като рамка за снимка. Във Фън Шуй философията сърцето също означава любов.  

Фън шуй принципите за любовни двойки подсилват любовта между двамата партньори и укрепват връзката им. Те пазят искрата жива, страстта разпалена и чувствата силни.

Според китайския народ важна е

не толкова продължителността на връзката, колкото хармоничната среда,

в която двамата влюбени съжителстват, именно принципите за любовни двойки се грижат за нейното подхранване, като осигуряват постоянен поток на положителна енергия.

За мнозина, принципите може да са равносилни на суеверията във фолклора, в които не вярват. Но и двете "науки" са популярни, а практиката е убедила мнозина в положителното им въздействие.

И дори да сте сигурни, че никой не е експерт по въпросите на любовта, то поне е сигурно, че прилагането на фън шуй принципите за любовни двойки няма да ви навреди.

Най-малкото, ще покаже на партньора ви, че полагате усилия да поддържате огъня във връзката ви и ще го провокирате да ви отвръща със същото.